Verzorging

Om langdurig plezier te hebben van uw nagels, adviseer ik u het volgende:

 

 * Wilt u een nagellak over uw kunstnagels aanbrengen? Dat kan, gebruik dan altijd eerst een basecoat voor u gaat lakken. Wilt u de lak weer verwijden, gebruik dan een remover zonder aceton. Aceton kan er namelijk voor zorgen dat als u de nagellak wilt verwijderen u ook de kunstnagel aantast, de kunstnagels kunnen bijvoorbeeld dof uitslaan.

 

* Gebruik op kunstnagels nooit een nagelverharder als basecoat, hierdoor kunnen kunstnagels splijten.

 

* Kunstnagels zijn niet bestand tegen oplosmiddelen zoals aceton, benzine, terpentine etc.

Als u toch met één van deze middelen of andere hardnekkige middelen wilt werken, draag dan handschoentjes.

 

* Bij het gebruik van schoonmaakmiddelen zoals ammoniak, spiritus en bleekwater raad ik u ook handschoentjes aan. Deze middelen tasten niet zozeer de kunstnagel aan, maar kunnen wel voor verkleuring of dofheid zorgen. Het gebruik van Dettol schoonmaakmiddelen zorgen ook voor dofheid.

 

* Draag handschoenen bij het verven/kleuren van uw haar en het marineren van bijvoorbeeld vlees, om ernstige verkleuring van de kunstnagels te voorkomen.

 

* Ontzie uw nagels door niet te veel met uw vingertoppen te werken, u zult eerder blijven haken met uw kunstnagels en dit kan voor lucht/loslating onder de kunstnagel zorgen. Denk bijvoorbeeld aan het openen van lades, deuren, deksels. Wilt u bijv. een was in de wasmachine doen, duw dan met uw vuist i.p.v met uw vingertoppen, zo krijgen de kunstnagels niet alle druk.

 

* Als u uw nagels veel stoot, dan kan dat een teken zijn dat uw nagels te lang zijn. Knip kunstnagels nooit! Ze zullen barsten bij het knippen. Laat uw nagels kosteloos korter vijlen. Wil u dit zelf doen, let er dan op dat u uw nagels niet smaller vijlt, dit kan de kunstnagels zwakker maken.

Gebruik bij het vijlen altijd een kartonnen vijl.

 

* Bijt, peuter of trek de kunstnagels nooit van uw natuurlijke nagels af. Hierdoor kunnen uw natuurlijke nagels dunner en gevoeliger worden, die beschadiging zal moeten uitgroeien.

 

* Het is van belang uw handen en nagels zelf goed te verzorgen, ook bij de natuurlijke nagels. Dit kunt u doen door één tot tweemaal daags uw nagelriemen met nagelriemolie in te masseren, het zal zorgen voor een goede gezonde nagelgroei doordat het de bloedsomloop stimuleert.

 

* Handen wassen en schoonmaakwerkzaamheden zorgen ervoor dat uw huid uitdroogt. Het dagelijkse gebruik van een handcrème voorkomt dit probleem.

 

* Heeft u nog andere vragen, dan kunt u mij natuurlijk altijd bellen of een email sturen.